Taalgrenstrail is voorbij.

Het is voorbij die mooie zomer, die mooie zomer….

En zo ook het Taalgrensavontuur die een 100% slagingspercentage opleverde aangezien elke startende Smokkelaar de finish haalde. En hoe.

De trail kaderde in de Halfoogstfeesten van Bellingen. Er werd gewandeld over opengestelde, gemaaide akkers op overgebleven stengels die kraakten onder menige wandelschoen. Een nieuwsoortig wandelgevoel. Maar Halfoogstfeesten dus, want de maïs en de aardappelen bloeiden weelderig op andere velden. Je hoorde een wandelaar al eens denken of de maïs nu plaats moest ruimen voor de patat, voordat bosrijke zones voor wat afkoeling zorgden..

De aarde was vochtig en de warmte deed een zwoele temperatuur opstijgen. Het was geen koffiewandeling, maar eentje die de wandeltalenten aanscherpte. De organisatie zorgde voor verschillende hoogstaande stops met koude dranken (zelfs een koud chocomelkje voor de liefhebbers), vers, fris fruit, een croque monsieur uit de pan (met goed gesmolten boter) en een gesponsord biertje na de finish voor wie dat wenste. Zo moest er eigenlijk nooit echt meer dan 10 kilometer ononderbroken worden gewandeld.

De vroegere finishers kregen een akoestische set te horen, met sfeernummertjes als ‘I’m Gonna Be (500 Miles)’, My way, en het vrolijke ‘’Stumblin’ In”’ De late finishers kwamen aan op ‘I gotta Feeling’ en zorgden voor de mooiste fotofinish van de dag.

We sloten dit avontuur gezamenlijk met alle deelnemende Smokkelaars af. De trainingen hadden hun vruchten afgeworpen, de positieve mindset van de deelnemers deed de rest.

Als je dit avontuur graag gevolgd heb, en een kriebelende kriebeling gewaar wordt, trek dan maar je wandelschoenen aan en vervoeg ons bij nieuwe avonturen. We zien je graag komen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *