VJH wordt Hi Flanders

Reeds vele jaren is er een nauwe samenwerking tussen de Jeugdherberg Maldegem en wandelclub De Smokkelaars Maldegem v.z.w.  We zijn er steeds welkom om onze vergaderingen te laten doorgaan, waarvoor dank aan Griet en Tom, de huidige sympathieke uitbaters en hun familie! Recent werd ook beslist door de Raad van Bestuur van die Vlaamse Jeugdherbergen, waar Dino deel van uitmaakt, een naamsverandering door te voeren. In onderstaand tekstje wat meer info daaromtrent. Maar er is meer: een nieuwe jeugdherberg (euuhhh… hostel van Hi Flanders!) is in opstart en dat in De Haan. En dat willen we geweten hebben! De Smokkelaars Maldegem v.z.w.  organiseren er een eerste keer een zomers wandelweekend dat zal doorgaan op 21/22 juni 2025. We gaan dan op stap langs de kust en polder. En ‘s Avonds kunnen we dan lekker flaneren op de dijk. Aan een gedetailleerd programma wordt alvast gewerkt. Maar heb je interesse, laat het ons alvast weten  zodat we al een idee hebben van de grootorde om kamers te boeken.

Nieuwe naam én frisse make-over voor Vlaamse Jeugdherbergen

Vlaamse Jeugdherbergen, de overkoepelende organisatie van 19 jeugdherbergen in Vlaanderen, heeft een nieuwe naam. Voortaan zal VJH ‘Hi Flanders’ heten. Bij de nieuwe naam hoort ook een compleet nieuwe look en communicatiestijl.

What’s in a name?

De VJH stoft zijn, weliswaar oerdegelijke maar ook gedateerde, imago af, en dat mag iedereen weten. Na bijna een eeuw(!) trouw te zijn gebleven aan een naam die simpel, duidelijk en Vlaams was, kiest VJH nu voor een andere wending.

‘Hi’ verwijst niet alleen naar ‘hallo’, maar ook naar de afkorting van Hostelling International, het grootste netwerk van jeugdherbergen ter wereld, waarvan VJH medeoprichter is. ‘Flanders’, in het Engels, moet het hedendaagse en grenzeloze karakter van de organisatie helpen weerspiegelen.

Een verwijzing naar ‘jeugd’ werd weggelaten, want hostels trekken vandaag een veel breder en diverser publiek aan dan de klassieke jeugdherbergen van vroeger. Iedereen, van jong tot oud, is welkom, tot zelfs gezinnen met kinderen.

Surf zeker ook eens naar https://www.hiflanders.be

Verduidelijking nodig? vraag het aan Dino

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *